Wie zijn wij?
BIJ12 werkt voor provincies en brengt kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. Wij zorgen voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen. BIJ12 ondersteunt provincies bij hun werk op het gebied van natuur en informatiesystemen en is opgericht door de provincies als onderdeel van het Interprovinciaal Overleg (IPO). Kijk voor meer informatie ook op www.BIJ12.nl
Hieraan wordt gewerkt vanuit 4 units:
- Faunazaken en ACSG (AdviesCommissie Schade Grondwater)
- Natuurinformatie en Natuurbeheer
- GBO voor het beheer van gezamenlijke informatiesystemen
- Het Expertiseteam Stikstof en Natura 2000
AdviesCommissie Schade Grondwater
De Waterwet biedt iedereen die denkt schade te ondervinden als gevolg van een onttrekking of infiltratie van grondwater waarvoor een watervergunning is afgegeven, de mogelijkheid Gedeputeerde Staten van de provincie waarin de schade zich voordoet, te verzoeken hiernaar een onderzoek in te stellen. Gedeputeerde Staten van alle 12 provincies hebben de landelijke, onafhankelijke ACSG ingesteld met als opdracht deze onderzoeken uit te voeren en de resultaten te verwerken in een advies aan betrokkenen.
BIJ12 biedt secretariële ondersteuning aan de ACSG en levert hen kwalitatief hoogwaardige adviezen over schade door grondwaterwinning of –onttrekking. Verantwoording van de werkzaamheden wordt afgelegd aan de unitmanager Faunazaken & ACSG. De operationele aansturing vindt plaats door de plaatsvervangend secretaris ACSG / Adviseur ACSG.
Wat ga je doen
Jij gaat, als ervaren en zelfstandige bodemkundige met affiniteit met geohydrologie, ondersteuning bieden aan het team ACSG van BIJ12. Je maakt daarmee deel uit van het secretariaat van de ACSG. Je verricht onderzoek naar landbouw- en bosschade als gevolg van grondwaterstandveranderingen. Je bewerkt de onderzoeksresultaten tot adviezen aan betrokken partijen. Het analyseren van (berekende) grondwaterstandsveranderingen en uitvoeren van schadeberekeningen maken deel uit van de projecten. Je voert het onderzoek uit op een zorgvuldige, creatieve en besluitvaardige wijze. Dit vraagt een open oog en oor voor de betrokken belangen, maar ook voldoende objectiviteit en afstand. Je weet je uitgevoerde onderzoek duidelijk te verwoorden in een rapport/advies.
De werkzaamheden worden verricht voor 12-16 uur per week.
Waarvoor ben je verantwoordelijk
- Zelfstandig opstellen van adviezen en deze afstemmen met je collega-adviseur(s) ACSG van BIJ12 en deze eventueel ook afstemmen met/voorleggen aan de leden van de ACSG;
- Sparringpartner zijn van collega’s en het beoordelen van hun projecten en adviezen vanuit jouw expertise;
- Uitvoeren van onderzoeken waarbij je gebruik maakt van de modernste inzichten en maatschappelijk geaccepteerde onderzoeksmethoden en een open oog en oor hebt voor betrokken belangen, maar ook voldoende objectiviteit en afstand;
- Besluiten nemen over de inhoud van adviezen, de beoordeling van complexe (aan)vragen en de inhoud van externe adviezen;
- Notities voorbereiden die de werkwijze van de ACSG vastleggen;
- Volgen en analyseren van ontwikkelingen op het aandachtsgebied van ACSG (schade door grondwateronttrekking c.q. infiltratie);
- Vertalen van ontwikkelingen in (concept)adviezen.
Eisen
- Uw aanbieding past binnen het door ons vastgestelde tariefbandbreedte voor deze opdracht van minimaal € 100 en maximaal € 120 exclusief btw. Indien het aangeboden tarief buiten het gestelde bandbreedte ligt, is uw inschrijving niet geldig.
- Minimaal hbo werk- en denkniveau. De afgeronde en erkende opleiding moet duidelijk zijn benoemd in het cv van de kandidaat.
- Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als bodemkundige en bepalen van gewasschade. Werkervaring uit stages, vrijwilligerswerk of nevenactiviteiten zijn niet geldig voor deze eis.
Wensen
- Mondelinge ronde: beoordeling prijs en kwaliteit (Prijs: max. 200 punten, Kwaliteit: max. 800 punten). Indien in het interview de kandidaat 300 punten of minder behaalt, behoudt BIJ12 zich het recht om niet te gunnen.
- Persoonlijke eigenschappen (200/100/50/0 punten): resultaatgerichtheid, samenwerken, oordeelsvorming, omgevingssensitiviteit, analytisch vermogen.
- Vaardigheden (300/200/100/0 punten): ervaring met advisering in en onderbouwing van schadekwesties, zelfstandige en nauwkeurige manier van werken, kritische houding en feedbackvaardigheden, uitstekende communicatieve vaardigheden, ervaring met opstellen van adviezen op basis van bodemkunde en gewasschade.
- Kennis (300/200/100/0 punten): afgeronde HBO/WO-opleiding in bodemkunde, hydrologie, waterbeheer, civiele techniek, aardwetenschappen, fysische geografie of vergelijkbaar (WO is een pré), aantoonbare kennis van schadeadvisering, ervaring met de Waterwijzer Landbouw of SWAP-WOFOST.
- Shortlistcriterium 1: Ervaring op het gebied van bodemkundig onderzoek.
- Shortlistcriterium 2: Aantoonbare ervaring met advisering in en onderbouwing van schadekwesties.
- Shortlistcriterium 3: Ervaring op het gebied van geohydrologie bij de Rijksoverheid, provincie, waterschap, waterleidingsbedrijf of andere publiekrechtelijke instelling.
- Shortlistcriterium 4: Aantoonbare werkervaring met de Waterwijzer Landbouw of SWAP-WOFOST.