De gemeente Eindhoven is op zoek naar een Projectmanager Placemaking
De stad Eindhoven is volop in ontwikkeling, waarbij er ook aandacht is voor thema’s als klimaatbestendigheid en energietransitie. De ontwikkeling concentreert zich vooral in het gehele gebied in de binnenring (met name het centrum). Tijdens deze transitie moet de stad een aantrekkelijke plek blijven waar volop geleefd wordt. In de regio komen er o.a. 70.000 banen bij en het aantal bus- en treinreizigers zal van 95.000 naar 125.000 reizigers groeien.
PSM Programmaorganisatie
Gemeente Eindhoven werkt nauw samen met andere overheidspartners en de private sector om deze opgaves te laten slagen. Om richting te geven aan al de ingewikkelde en intensieve samenwerkingen intern en extern, is binnen de gemeente een programmaorganisatie (PSM, Programmaorganisatie Stationsdistrict en Mirt) opgericht. Mirt staat voor Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Voor meer informatie over onze projecten bekijk www.openeindhoven.nl en EindhovenGroeit.
Wat kom jij waarmaken voor Eindhoven?
De Sector Ruimtelijke Programma’s en Projecten is het kenniscentrum voor professioneel projectmanagement. De afdeling heeft ruim 160 uitdagende en complexe ruimtelijke projecten in haar portefeuille. Je kunt hierbij denken aan herinrichting van openbare ruimte (o.a. herinrichting Binnenstad), gebiedsontwikkelingen (o.a. Knoop XL, stadhuisplein, op de Bleek, Kastelenplein, Winkel Centrum Woensel), woningbouwprojecten in de stad, verduurzaming vastgoed, onderwijshuisvesting, maatschappelijke opvang, energietransitie (gasloze wijken), economische projecten (o.a. Brainport Innovatie Campus) en mobiliteitstransitie (HOV4). Daar zijn we trots op.
Specifiek voor de ontwikkeling vanuit de PSM organisatie is voor een periode van zeker 6 maanden een projectmanager Placemaking gewenst met kennis van social design. Placemaking positioneren binnen organisatiestructuur waarin naar voren komt:
- Welke rol placemaking speelt in noord, zuid en de OV knoop tijdens de lopende fase;
- Wat je deze periode inhoudelijk aan placemaking gaat doen;
- Hoe je dat gaat doen;
- Welke kosten daar aan verbonden zijn;
- Welke capaciteit je daarvoor nodig hebt.
Bij aanvang van deze opdracht ligt er een plan van aanpak om te komen tot een wijkidentiteit. Hierin pak je de eerstvolgende stappen verder op samen met de strategisch omgevingsmanager. Jij bent hiervoor in de lead. Ervoor zorgen dat dit goed verankerd wordt in de omgevingsstrategie en in relatie met placemaking.
Met wie doe je dat?
Je geeft leiding aan projectteams die bestaan uit inhoudelijke experts, externen, samenwerkingspartners. In je rol als Projectmanager werk je samen met diverse interne en externe stakeholders.
Eisen
- Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding.
- Je hebt aantoonbare werkervaring (ca. 3 tot 6 jaar) als Placemaker in grootschalige gebiedsontwikkelingen.
- Je beschikt over de competenties leiderschap, stressbestendigheid, flexibiliteit, samenwerken, communiceren en bestuurlijke sensitiviteit.
- Je beschikt over een legitimatiebewijs (een paspoort of identiteitskaart), welke bij intake én op de startdatum van het contract van de kandidaat geldig is en ter controle kan worden overlegd.
Wensen
- Je schakelt tussen het strategische, tactische en operationele niveau van de opgave, gebruikmakende van verschillende leiderschaps- en communicatiestijlen en laat steeds jouw projectmanagerskwaliteiten zien.
- Je hebt bewezen goed te zijn in het organiseren en plannen maar ook in het bewaken van voortgang (projectbeheersing). Je durft beslissingen te nemen en toont je creatief in het zoeken van oplossingen bij verschillende vraagstukken.
- Je toont lef, creativiteit en innovatief handelen.
- Je hebt de drive om vooral vanuit kansen voor de stad en stakeholders te denken, met het vermogen om in de geest van de regeling te handelen i.p.v. volgens de letter van de regelgeving en durft daarbij de grens op te zoeken.