Organisatie
De Regio Stedendriehoek is een kleine organisatie die in touw is voor bijna een half miljoen Nederlanders. Dat zijn de inwoners van acht gemeenten in mooie streken van de Veluwe, Salland, IJsselvallei en Achterhoek. Zij willen samen met ondernemers en kennisinstellingen zorgen dat het leven in de regio goed blijft: de steden en dorpen, het landelijk gebied, werk en opleiding, verkeer en transport, ons energiesysteem en alles wat we om ons heen zien. Het doel is dat we hier samen een goed leven hebben, ook de generaties na ons. Een grote verantwoordelijkheid die steeds meer vraagt om groot denken. Waar het onmogelijk lijkt om alles goed te doen omdat het een het ander in de weg zit, gaan we het gesprek aan: hoe kan het wél? De regio wordt betaald door de gemeentes maar staat bol van de projecten en samenwerkingsverbanden met allerlei partners. Het is een echte netwerkorganisatie met een enorme dynamiek.
Opdracht
Als projectleider Duurzaam Voedselsysteem houd je je bezig met de uitdaging hoe en met wie je in Regio Stedendriehoek een duurzamer landbouw- en voedselsysteem kunt realiseren. En hoe is dit te combineren met andere doelen in het landschap, zoals verhogen van de biodiversiteit, aantrekkelijk landschap, en recreatie. Hoe bieden wij onze agrariërs een toekomstperspectief en welke kansen zijn er voor productie van voedsel voor de regionale markt?
Je werkt aan voorgenomen activiteiten zoals opgenomen in de (concept) voedselagenda. Ideeën, initiatieven en pilots breng je verder tot concrete projecten. Gezocht wordt een projectleider die deze trajecten succesvol kan afronden. De projectleider heeft aantoonbare kennis en ervaring met dit soort ontwikkelingen en weet resultaat te bereiken.
Je werkt daarbij samen met de programmamanager vitaal landelijk gebied, verschillende projectleiders met een andere focus en uiteraard met de agrariërs en andere belanghebbenden in en rondom Regio Stedendriehoek.
Vitaal Landelijk Gebied
Ons landelijk gebied is een belangrijk onderdeel van de identiteit van onze regio. In het landelijk gebied spelen veel verschillende maatschappelijke opgaven, zoals klimaatadaptatie, CO2 vastlegging, het stikstofvraagstuk, transitie van de landbouw, voedsel- en eiwittransitie, zorg voor biodiversiteit, ruimte voor energieopwekking, woningbouw, toenemende recreatie en mobiliteit. Al deze opgaven zijn concreet voelbaar op het platteland.
De druk op de ruimte is groot, waardoor de opgaven strijden om de vierkante meters. Om in de toekomst ook nog goed te kunnen wonen, werken en recreëren, werken we in regionaal verband gezamenlijk aan een logische en samenhangende indeling van de ruimte waarbinnen functies gecombineerd kunnen worden.
Duurzaam voedselsysteem
Een van de programmalijnen binnen het programma VLG is ‘Duurzaam voedselsysteem’. We ondersteunen de ontwikkeling van een duurzaam voedselsysteem en het versterken van vraag en aanbod van duurzaam lokaal voedsel. Ook werken we mee aan de eiwittransitie en stimuleren we CSA’s (community supported agriculture, buurtboerderijen dus) en voedsel coöperaties. Het stimuleren van consumentbetrokkenheid draagt bij aan de brede welvaart doordat consumentleden zich verbinden aan het afnemen van de producten van één of meerdere boeren of producenten. Door het kiezen voor producenten met een duurzame bedrijfsvoering uit de directe omgeving voelen mensen zich verbonden en geeft het hen invloed op de leefomgeving. Ook draagt de productie van lokaal voedsel bij aan voedselzekerheid voor onze inwoners.
Om de regionale doelen te bereiken:
- Zetten we in op consumentenbewustwording rondom korte voedselketens.
- Versterken we het netwerk van korte ketenproducenten en afnemers.
- Werken we aan het vergroten van aantal (onbemande) verkooppunten voor lokale producten.
- Werken we aan projecten gericht op de eiwittransitie (zowel voor dierlijk veevoer als humane consumptie).
- Stimuleren we initiatieven waarin consumentleden zich verbinden aan het afnemen van de producten van één of meerdere boeren of producenten.
- Stimuleren we het gebruik van lokale producten in de institutionele markt (ziekenhuizen, instellingen) en in de bedrijfscatering bij overheden en bedrijven, onder meer door bewustwording en ondersteuning bij aanbestedingstrajecten.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties. Werkervaring max 10 jaar. Het CV is in het Nederlands gesteld.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr. Op donderdagochtend werken we als programmateam op kantoor, in de Gasfabriek te Deventer. Is hybride werken mogelijk: Ja.
Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 16 mei 2025, in de ochtend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 14 mei 2025 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.
Overige voorwaarden
De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
Eisen
- BYOD (bring your own device): voor deze opdracht moet de kandidaat gebruik maken van eigen laptop en telefoon.
- Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als projectleider.
- Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen de voedsel en/of landbouwsector.
- Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in een agrarische richting.
Wensen
- Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider.
- Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal wo niveau in een agrarische richting.
- Aantoonbare werkervaring met de ontwikkeling van een regionale voedselagenda.
- Beschrijf in maximaal 1 A4 wat de aanpak is om de genoemde werkzaamheden succesvol uit te voeren en hoe u voldoet aan de gevraagd eigenschappen en deze in zal zetten om de resultaten te bereiken. We toetsen hierbij op het vertrouwen dat uw aanpak en inzet van eigenschappen geeft in relatie tot de gewenste resultaten.