Waterschap Aa en Maas
Wij werken 24 uur per dag met water. Dat doen we voor zo’n 778.000 inwoners en bedrijven en de natuur in het oosten van Brabant. Dagelijks onderhouden en inspecteren wij dijken, zuiveren wij 300 miljoen liter water en zorgen we voor veilig, voldoende en schoon water. Onze hoogste prioriteit is om bij te dragen aan de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de inwoners in deze regio. Bovendien staan wij voor innovatief en duurzaam waterbeheer. Dit doen wij voor nu en later, zodat ook onze kinderen en kleinkinderen hier de vruchten van kunnen plukken.
Het werkgebied
Het werkgebied van Aa en Maas ligt in het oostelijk deel van de provincie Noord-Brabant en heeft een omvang van ruim 161.000 hectare en ligt in meerdere gemeenten: ’s-Hertogenbosch, Oss, Helmond, Meierijstad, Heusden, Maashorst, Deurne, Gemert-Bakel, Bernheze, Land van Cuijk, Laarbeek, Someren, Asten, Boekel, St. Michielsgestel, Geldrop-Mierlo, Waalwijk, Vught, Nuenen. In de gemeenten Waalwijk, Vught, Nuenen en Heeze-Leende beheert Aa en Maas een aantal onbewoonde gebieden, zoals natuur- of landbouwgronden.
Binnen dit waterbeheer laten wij ons continu leiden door onze missie: “Het ontwikkelen, beheren en in stand houden van gezonde, robuuste en veerkrachtige watersystemen, die ruimte bieden aan een duurzaam gebruik voor mens, dier en plant in het gebied, waarbij de veiligheid is gewaarborgd en met oog voor economische aspecten”.
Hoofdtaken
- Veilig water: Burgers en bedrijven bieden we veiligheid tegen overstromingen door de dijken goed te beheren. Ook onderhouden wij beken, weteringen en sloten om wateroverlast te voorkomen.
- Voldoende water: Wij zorgen voor voldoende water voor de land- en tuinbouw én natuurgebieden.
- Schoon water: Voor 778.000 inwoners en bedrijven maken wij het afvalwater weer schoon. Ook controleren wij de waterkwaliteit van recreatieplassen. Bovendien zorgen wij dat beken, sloten en weteringen schoon zijn.
Het project Meanderende Maas
Het project Meanderende Maas, Ravenstein-Lith heeft als belangrijkste doel het verhogen van de waterveiligheid waarbij gebiedskwaliteiten worden versterkt door een combinatie van dijkversterking, rivierverruiming en natuurontwikkeling. Concrete aanleiding is dat dijken aan Brabantse zijde van het riviertraject niet voldoen aan de nieuwe veiligheidsnormen die per 1 januari 2017 van kracht zijn.
Het is een integraal project, dat zowel onder het HWBP, MIRT als KRW valt. In het project wordt samengewerkt door 10 partners: waterschap Aa en Maas (trekker), provincie Noord-Brabant, gemeente Oss, ministerie van IenW, Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, provincie Gelderland, gemeente Wijchen, gemeente West Maas en Waal en waterschap Rivierenland. Met behoud van eigen bevoegdheid sturen ze samen op het realiseren van het project.
Op 9 juli 2024 is de realisatiefase gestart met de ondertekening van de bestuursovereenkomst tussen de publieke partijen en ondertekening van de overeenkomst voor de uitvoering (fase 2) met Boskalis. De samenwerking met de aannemer is vormgegeven middels een twee-fasen-aanpak. De uitvoering duurt naar verwachting tot eind 2030. Verder loopt de grondverwerving door in de realisatiefase. Er zijn diverse projectbesluiten en vergunningen, in totaal 19 stuks vastgesteld.
Eisen
- Beschikbaarheid: De door u aangeboden kandidaat is beschikbaar per 01/02/2025 voor gemiddeld 24 uur per week waarvan de kandidaat minimaal 16 van de 24 uur fysiek aanwezig moet kunnen zijn.
- Opleiding: De kandidaat beschikt over een aantoonbare afgeronde en relevante opleiding of HBO- of WO-niveau. Dit blijkt uit het meegestuurde CV.
- Werkervaring ondersteuning bij projecten: De door u aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar in de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring met projectbeheersingsactiviteiten, zoals (niet limitatief) informatiemanagement, kostenmanagement, planningsmanagement en risicomanagement. Dit blijkt uit het meegestuurde CV.
- VCA VOL: In het bezit van of bereidheid om VCA VOL op eigen kosten te behalen gedurende de looptijd van de overeenkomst en binnen 3 maanden na opdrachtverlening.
- Werkervaring in GWW-projecten aan zijde van Opdrachtgever: De kandidaat beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring met het werken aan grotere complexe projecten en/of programma’s in het fysieke ruimtelijke domein bij één of meerdere van de volgende publieke organisaties: Rijkswaterstaat, Waterschap, Provincie en/of Gemeente. Dit blijkt uit het meegestuurde CV.
Wensen
- Werkervaring in grote infrastructurele projecten met vergelijkbare karakteristieken als Meanderende Maas.
- Werkervaring in dijkversterking en uiterwaardontwikkeling in vergelijkbare rollen.
- Bijdrage aan projecten en ervaring met UAV-GC contracten.
- Motivatie en relevante projectervaring zoals benoemd in de kandidaatomschrijving.