Dit is wat wij doen
Het Fysieke Domein Utrecht omvat de gemeentelijke organisatieonderdelen die verantwoordelijk zijn voor het beheer en de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving in de stad. Dit domein bestaat uit:
- Stadsbedrijven: Deze afdeling beheert, onderhoudt, reinigt en verduurzaamt de openbare ruimte. Hun werkzaamheden zijn zichtbaar in de stad, zoals afvalinzameling, beheer van sportlocaties en onderhoud van bomen, grachten en riolen.
- Ruimte: Dit onderdeel richt zich op ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling, waarbij plannen en beleid worden ontwikkeld voor de fysieke inrichting van Utrecht.
- Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH): VTH verbetert de leefbaarheid door het verlenen van vergunningen, houden van toezicht en uitvoeren van handhaving. Dit zorgt ervoor dat voor inwoners duidelijk is wat kan en mag.
- Vastgoedorganisatie Utrecht: Deze organisatie beheert het gemeentelijk vastgoed, waaronder maatschappelijk vastgoed binnen de programma's Vastgoed, Sport en Bereikbaarheid.
Hier zijn we trots op
Wij willen vooroplopen als het gaat om innovatie. Wij zijn klantgericht en gemotiveerd om problemen op te lossen, te ontzorgen en te vernieuwen. Door onze dienstverlening, maatwerkoplossingen en support, kunnen collega’s zich optimaal richten op hun kerntaken voor burgers en bedrijven.
Onze plek in de organisatie
Het Fysieke Domein is één van de vier hoofdclusters binnen de ambtelijke organisatie van de gemeente Utrecht, naast het Sociale Domein, het Bedrijfsvoeringsdomein en het Dienstverleningsdomein. Het wordt geleid door een eigen concerndirecteur, die samen met de gemeentesecretaris en twee andere concerndirecteuren de top van de organisatie vormt. Het domein omvat vier hoofdonderdelen: Ontwikkelorganisatie Ruimte (ruimtelijke planning en stadsontwikkeling), Stadsbedrijven (beheer openbare ruimte), Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH), Vastgoedorganisatie Utrecht (VGU). De uitvoering is verdeeld in planvormende (Ruimte, VGU) en operationele (Stadsbedrijven, VTH) eenheden. Elk onderdeel heeft een eigen directie en werkt samen onder strategische regie van het fysieke domein. Bestuurlijke aansturing ligt verspreid over meerdere wethouders (o.a. Ruimtelijke Ordening, Openbare Ruimte, Vastgoed, Mobiliteit) en de burgemeester (voor handhaving). Het fysieke domein is daarmee stevig gepositioneerd binnen de Utrechtse organisatie en essentieel voor het realiseren van de ambitie: “Gezond stedelijk leven voor iedereen.” Samen werken deze onderdelen aan een schone, veilige en prettig leefbare stad, en dragen ze bij aan de ruimtelijke en infrastructurele doelen van Utrecht.
Dit is wat wij zoeken
Een domeinarchitect die zich comfortabel beweegt op Enterprise niveau en de ontwikkelingen binnen het domein op de voet volgt en weet te koppelen aan business vraagstukken. Daarnaast ook voldoende feeling heeft met de aanpalende architectuur domeinen en thema’s en daarmee een goede gesprekspartner is voor de collega architecten binnen de architectuur community.
Eisen
- Is kandidaat de afgelopen 2 jaar in loondienst geweest bij Gemeente Utrecht voor dezelfde/vergelijkbare werkzaamheden?
- Schrijf een motivatie t.b.v. deze opdracht en ga in op het gestelde profiel. (max 1/2 a4). Graag ontvangen wij een door de kandidaat zelf geschreven motivatie.
- Kandidaat heeft Academisch of HBO werk- en denkniveau bijv. bedrijfskunde, informatiekunde). Beargumenteer waarom kandidaat hieraan voldoet.
- Kandidaat heeft kennis van en ervaring met de gangbare methoden en technieken op het gebied van architectuurdenken en -modellen (Archimate, Capability maps, TOGAF, DYA). Beschrijf deze kennis en ervaring.
- Voeg hier je CV toe. Je CV is max 3 pagina's enkelzijdig en toont een volledig overzicht van je werkzaamheden tot dusver. Het CV dient ter verificatie van de antwoorden op voorgaande vragen en wordt inhoudelijk beoordeeld op kwaliteit. Daarnaast vermeldt het CV huidige nevenfuncties (bezoldigd en onbezoldigd) zodat de vacaturehouder mogelijke belangenverstrengeling kan uitsluiten. Je CV is in het Nederlands opgesteld en in Pdf-formaat.
- Geef hier twee recente en relevante referenties op. Dit mogen geen referenties zijn van hetzelfde bedrijf. Let op: dit criterium betreft een zogenaamde knock-out criterium. Dit betekent dat uw offerte enkel wordt beoordeeld wanneer onderstaande informatie volledig is ingevuld. Voor deze opdracht is het noodzakelijk om twee recente en relevante referenties aan te leveren. Hierbij gaat het om de volgende informatie:
Referentie 1
1. Naam organisatie:
2. Naam contactpersoon:
3. Afdeling en functie contactpersoon:
4. Telefoonnummer contactpersoon:
Referentie 2
1. Naam organisatie:
2. Naam contactpersoon:
3. Afdeling en functie contactpersoon:
4. Telefoonnummer contactpersoon:
Met het indienen van de referenties geeft u akkoord aan Gemeente Utrecht om contact op te nemen met de referenten. - Je hebt meer dan 6 jaar ervaring in een verwante omgeving/functie.
Wensen
- Wij werken met flexplekken. Van onze externe collega's verwachten wij dat zij telefonisch (eigen nummer) bereikbaar zijn.
- Kandidaat is beschikbaar voor een eventueel persoonlijk gesprek op de tijdstippen, genoemd in het profiel.
- Wij gaan ervan uit dat de kandidaat gedurende het jaar voldoende rust neemt en daarom minimaal 4 weken vakantie neemt. Zonder expliciete toestemming van opdrachtgever is het niet toegestaan om meer dan 48 weken op jaarbasis te factureren (eventueel omgerekend op basis van de werkelijke contractweken).
- Kandidaat heeft een duidelijke visie en overtuigingskracht. Geef aan waarom kandidaat hieraan voldoet.
- Kandidaat is een verbinder en weet duurzame relaties op te bouwen op alle voor het thema of domein relevante (management)niveaus. Beargumenteer waarom kandidaat hieraan voldoet.
- Kandidaat bezit bij voorkeur kennis van overheids- en gemeentelijke referentie-architecturen en -standaarden. Beschrijf deze kennis.
- Kandidaat is in staat om een kennisnetwerk op/uit te bouwen binnen en buiten de organisatie. Beschrijf waarom kandidaat hieraan voldoet.
- Je hebt kennis en ervaring met de gangbare methoden en technieken op het gebied van architectuurdenken en –modelleren (Archimate, Capability maps, TOGAF, DYA)
- Tevens bezit je bij voorkeur kennis van overheids- en gemeentelijke referentiearchitecturen en standaarden
- Academisch of HBO denk- en werkniveau (b.v. bedrijfskunde, informatiekunde)
- Kennis van architectuurmethoden en –talen (minimaal Togaf en ArchiMate) in staat deze gericht toe te passen
- Kennis van overheids- en gemeentelijke referentiearchitecturen en standaarden
- Verbinden en duurzame relaties opbouwen op alle voor het thema of (deel)domein relevante (management)niveaus