Omschrijving Beheer en Ontwikkeling IT
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.
Algemeen
De uitvoering van de interne bedrijfsprocessen van het Kadaster wordt in grote mate ondersteund door geautomatiseerde informatiesystemen en gegevensbestanden. Ook de dienstverlening aan de klanten van het Kadaster wordt in grote mate ondersteund door systemen die digitale producten en diensten leveren. Goed ingerichte toegangscontrole speelt hierbij een grote rol; ‘wie mag gebruik maken van welke informatiesystemen, diensten en gegevens en om welke reden’ en ‘hoe wordt dit goed beheerd’ zijn belangrijke thema’s die mede bepalen in welke mate de belangen van het Kadaster en de klant worden geborgd en op basis waarvan voldaan kan worden aan wettelijke eisen.
Omschrijving project
Het Kadaster ontwikkelt en beheert de twee Design Systems voor de huisstijlen van de webapplicaties van zowel het Kadaster (‘Kadans’), als voor het Digitaal Stelsel voor de Omgevingswet (‘DSO Toolkit’). In de Design Systems worden de huisstijl-bouwblokken voor de afnemers ontwikkeld en ze bewaken de toepassing van de wettelijke regels rond toegankelijkheid van Kadaster en DSO websites.
- In de DSO Toolkit de Storybook 7 storiesof() API migreren naar CSF, inclusief Storybook 8 upgrade.
- Alle onderdelen van Kadans en de DSO Toolkit onderling harmoniseren (Tokens, Figma, Implementaties, Documentatie).
- Implementatie van de DSO STOP/TPOD standaarden in de DSO Toolkit.
Eisen
- Minimaal 1 jaar recente kennis van en ervaring met de DSO standaarden STOP en TPOD.
- Door de kandidaat zélf geschreven CV en motivatie.
- Minimaal 3 jaar ervaring met WCAG en web toegankelijkheid.
- Beschikbaar vanaf 01-01-2025 tot en met 31-12-2025 voor minimaal 36 uur per week.
- Minimaal HBO werk- en denkniveau.
- Minimaal 5 jaar ervaring met Angular/Typescript.
- Minimaal 5 jaar ervaring met CSS, HTML, CSS architectuur.
- Minimaal 3 jaar ervaring met cross browser compatibility.
- Minimaal 1 jaar ervaring met het opzetten en onderhouden van style guides of component libraries.
- Competenties:
- Communicatief zowel schriftelijk als mondeling sterk.
- Brede blik, ziet het grote geheel.
- Ervaring met web management.
- Besluitvaardig en vasthoudend.
- Proactief en initiatiefrijk.
Wensen
- Beschrijf kennis van en ervaring met frontend development en component gedreven frontend frameworks (max 300 woorden).
- Beschrijf kennis van en ervaring met de DSO standaarden STOP en TPOD, inclusief aanvullende ervaring binnen het DSO (max 300 woorden).
- Beschrijf kennis van en ervaring met Angular/Typescript, CI/CD pipelines, Stencil, Storybook, NPM packages, en met UX en Webdesign (max 300 woorden).
- Beschrijf kennis van en ervaring met web toegankelijkheid en WCAG en met styleguides of component libraries (max 300 woorden).