Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. In deze complete stad ligt voor de Gemeente Nieuwegein ook een taak in het verduurzamen van de stad.
OpdrachtDe afdeling Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid (TVL) zoekt een PGA-specialist op het gebied van detentie en terugkeer. Neem jij de regie op de uitvoering van de persoonsgerichte aanpak (PGA) op de casuïstiek rondom re-integratie van ex-gedetineerden? We zijn op zoek naar een snelle, ongebonden denker die houdt van uitdaging. Een stevige en verbindende persoonlijkheid in contact met ketenpartners.
Jouw werk als PGA-specialist Detentie & TerugkeerAls PGA-specialist Detentie & Terugkeer zorg je ervoor dat (ex)-gedetineerden weer een goede start in de samenleving kunnen maken. Daarom wordt er gestart met het maken van een re-integratieplan voor gedetineerden als de detentie nog loopt. Samen met de casemanagers in de penitentiaire inrichting (PI) en interne- en externe partners werk je samen aan het uitvoering geven van het re-integratieplan. Dit doe je voor de 10 gemeenten in West Utrecht.
De kerntaken van deze specialistische functie:- Je verzamelt, verkent, adviseert en regelt waar nodig, de inzet van (gemeentelijke) instrumenten op het gebied van school, werk, inkomsten/dagbesteding, schuldenproblematiek, identiteitsdocumenten, zorg en bestuurlijke maatregelen.
- Je bent aanspreekpunt voor partners zoals Zorg- en Veiligheidshuis, Penitentiaire Inrichtingen, Openbaar Ministerie, politie, lokale en regionale zorgpartijen, maar ook voor gemeentelijke afdelingen van de West Utrecht gemeenten.
- Je hebt direct contact met gedetineerden, o.a. tijdens spreekuren in de PI’s.
- Je verwerkt (nieuwe) informatie over gedetineerden in de beschikbare systemen en je verzorgt diverse voorkomende (administratieve) werkzaamheden.
- Je werkt samen met je teamgenoten aan vernieuwing en doorontwikkeling van de taak die we als gemeente hebben in de re-integratie van ex-gedetineerden. Uiteraard in afstemming ook met de 10 gemeenten waarvoor je werkt.
Als PGA-specialist Detentie & Terugkeer maak je onderdeel uit van het team van PGA-specialisten in Nieuwegein. In voorkomende gevallen van ziekte of vakantie van je directe collega’s, neem je taken waar binnen andere persoonsgerichte aanpakken waarbij sprake is van overlast en/of criminaliteit in combinatie met zorg. Dit betekent dat je in geval van een casus een multidisciplinair overleg (MDO) organiseert. Je stelt dan, incidenteel in samenwerking met de betrokken ketenpartners, voor elke casus een integraal plan van aanpak op. Je monitort de voortgang van het plan van aanpak en signaleert eventuele knelpunten bij de betrokken partij(en) en maakt deze bespreekbaar.
Jouw afdeling & teamJe komt te werken binnen de afdeling Toezicht, Veiligheid en Leefbaarheid (TVL), binnen het PGA-team als onderdeel van het team Openbare Orde en Veiligheid (OOV). Het team OOV bestaat uit drie PGA-specialisten en een procesondersteuner. Het team OOV kent naast de Procesregisseur PGA ook beleidsmedewerkers OOV, projectleiders en een programmamanager Preventie met Gezag.
Wat neem je mee?We zoeken een collega die stevig in haar/ zijn schoenen staat. Complexe casuïstiek vraagt om creativiteit, pionieren, snel schakelen en inspelen op de behoeften. In jouw werk ben je gericht op samenwerking. Je snapt dat draagvlak en betrokkenheid belangrijk zijn om vooruit te komen. Wanneer het nodig is dan ben je in staat om te escaleren. Ook beschik je over een breed netwerk. In deze functie is het van belang dat je beschikt over goede (schriftelijke) communicatievaardigheden.
Eisen
- Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau.
- Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met de doelgroep (benoem dit duidelijk in het cv).
Wensen
- Aantoonbare werkervaring met de regionale ketenpartners (licht dit duidelijk toe in het cv); (30 punten)
- Kennis van en/of werkervaring met het sociaal domein, werk/dagbesteding, schuldhulpverlening, inkomsten en huisvesting (licht dit duidelijk toe in het cv); (40 punten)
- Aantoonbare kennis van en/of werkervaring met multidisciplinaire samenwerkingsverbanden (licht dit duidelijk toe in het cv); (20 punten)
- Aantoonbare werkervaring met het opstellen van een re-integratieplan.(10 punten)
- Goede (schriftelijke) communicatievaardigheden/communicatief vaardig;
- Verbindend;
- Netwerker.
Stap 1: Beoordeling CV’s op minimumeisen Flextender beoordeelt de CV’s op de minimumeisen in het bovengenoemd profiel. Kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel worden geselecteerd voor stap 2 in de beoordeling. De kandidaten die niet voldoen worden niet verder beoordeeld.
Stap 2: Selectie tien (10) CV’s die aan de opdrachtgever worden voorgelegd Flextender beoordeelt de CV’s van de kandidaten die voldoen aan de minimumeisen in het bovengenoemde profiel in onderlinge vergelijking op de bovengenoemde “gunningscriteria te beoordelen door Flextender”.
De tien (10) kandidaten die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige kandidaten worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.
Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek De opdrachtgever beoordeelt de CV’s van de tien geselecteerde kandidaten in onderlinge vergelijking op de volgende criteria.
- Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
- Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.
De kandidaten die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria worden uitgenodigd voor een selectiegesprek (stap 4 in de beoordeling). De beste kandidaten (minimaal 2) worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.
Stap 4: Selectiegesprek In het selectiegesprek wordt door de opdrachtgever nader getoetst in hoeverre de betreffende kandidaten voldoen aan het bovengenoemde profiel (met name wordt getoetst op de competenties). Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal stap drie van de beoordeling worden herhaald.
De opdracht wordt gegund aan de kandidaat die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan het bovengenoemde profiel. Alle overige kandidaten worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.
FunctieschaalDeze functie is ingedeeld in functieschaal 9. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.
Fee FlextenderFlextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.
Benodigd aantal professionals1.
CV-eisenMaximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
WerkdagenDe opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.
PlanningDe digitale gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 15 oktober 2024 tussen 09.00 uur en 14.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 14 oktober 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.